Solskydd för inglasade balkonger

Visst är det skönt att sitta och mysa på en inglasad balkong? Men när det är som soligast på sommaren kan det bli för varmt och då kan det finnas stora behov av att använda solskydd.

Det finns gott om snygga och praktiska solskyddslösningar som kan ge balkongen ett lyft, både in- och utvändigt. En funktionellt och smakfullt inredd balkong höjer inte bara fastighetens mervärde om man fixar en gemensam lösning för hela fastigheten eller bostadsrättsföreningen så skapas en helhet som är inbjudande och enhetlig. Det finns solskydd som tål alla årstider, är enkla att rengöra och serva och ser till att det är lagom varmt på balkongen.

Parasoll fungerar bra för det mesta bra som solskydd

Ett klassiskt parasoll är en given lösning som har varit populär i alla år. Här rekommenderar vi ett parasoll utan fot som inte tar upp något av balkongens yta. Detta är möjligt genom att parasollet monteras direkt på balkongräcket med smidiga monteringsskenor. Sådana skenor ger möjlighet att flytta parasollet i sidled när det inte används. Du har alltså din vanliga utsikt kvar att njuta av.

Många moderna balkongparasoller går dessutom att luta i tre eller flera steg för att det ska kunna skydda mot solens strålar oavsett vilken tid på dygnet det är. Ett parasoll på en balkong bör klara en del vind, även om det inte är lika viktigt när balkongen är inglasad. Vi rekommenderar att du skaffar en parasoll som klarar en vindstyrka på ungefär 11-15 sekundmeter.

Plisségardinen ett populärt solskydd

Ett annat starkt tips när det handlar om att solskydda en inglasad balkong är plisségardinen. Detta är ett smart och elegant solskydd som inte innebär några ingrepp i balkongprofilen. En plisségardin monteras enkelt med ett klickfäste och har en rad fantastiska fördelar.

Det ger ett snyggt och smidigt insynsskydd, förhindrar för höga temperaturer på balkongen, de är flexibla i och med att de kan dras både upp- och nerifrån. De finns i ett stort urval färger och mönster och kan även fås i genomskinligt utförande. Rengöringen är enkelt, ta bara lite ljummet vatten och en mild såpa om det är lite grövre smuts. En plisségardin är dessutom tålig, den klarar alla årstider och är därmed perfekt även för en traditionell öppen balkong.

Många bra lösningar att välja på

Markiser, persienner, lamellgardiner och rullgardiner är andra invändiga varianter som fungerar bra som solskydd på din inglasade balkong. Ett specialtillverkat balkongskydd som sys upp speciellt efter balkongens mått är en annan variant. Dessa finns i ett flertal färger och mönster, varför inte testa med ett spännande screentryck?

Nya fönster till er BRF ger sänkta uppvärmningskostnader!
11 Oct 2020