Fönsterbyte Fastighetsägare

Smidiga fönsterbyten för fastighetsägare

Är du en fastighetsägare som är i behov av ett fönsterbyte. Kontakta oss för ett möte med en av våra fönsterspecialister! Våra konsulter hjälper dig att hitta en lösning för hela fastighetens fönster. 


fönsterbyte fastighetsägare

Fönsterbyte Fastigheter - få ner värmekostnaderna

Gamla fönster läcker mycket värme. Att byta fönster till en ny variant med energiglas och lågt U-värde gör att isoleringsförmågan vid fönsterytorna ökar markant.

U-värdet är en vedertagen indikator på hur mycket värme ett fönster släpper ut. Energiglasfönster måste ha ett U-värde på lägre än 1,2. Man kan jämföra det med äldre tvåglasfönster som kan ha U-värde på hela 2,8. När man byter fönster så får man automatiskt fönster med lägre U-värde även om man inte väljer energiglas. Nya fönster innebär att man tar hand om den värme som finns i fastigheten på ett bättre sätt. Sålunda minskar man de kostnader fastigheten innebär för miljö och plånbok. 

Brett urval av fönster 

Oavsett vilken stil fastigheten har eller vad det är för karaktär på fönstren går det att matcha dem med nya modeller. Vi samarbetar dessutom med olika fönstertillverkare som också har en mängd fönster i olika former och stilar. Idag går det att få fönster med både ett klassiskt utseende och moderna egenskaper om så önskas. 

Här följer några olika typer av material som finns att tillgå:

Träfönster

De som äger eller ansvarar för äldre byggnader väljer ofta träfönster då det ger ett autentiskt och organiskt intryck från såväl insida som utsida. Träfönster ger fastigheten ett varmt och klassiskt uttryck.

Trä och aluminium

Vill man ha en tålig utsida och en mjukare insida kan man välja fönster som är byggda med aluminum utåt och trä inåt. Då får man ett traditionellt utseende inomhus med en slitstark och relativt underhållsfri utsida. 

Aluminium

Fönster byggda i enbart aluminium är underhållsfria och behöver endast att man smörjer gångjärnen ibland och tvättar av glasytan någon gång om året. De ser lika fina ut efter 10 år som när de är helt nyinsatta. 

Plastfönster

Det har blivit mer vanligt och populärt med fönster i PVC de senaste åren. De är lättskötta, billiga och mycket hållbara. Plasten i PVC-fönster går att återvinna den dagen då fönstren behöver bytas ut och räknas därför också som ett bra miljöval. 

Hör av er till oss för att få mer information gällande olika typer av fönster eller för att boka in ett möte med oss!

En smart investering för fastighetsägare

Fönsterbyte är en ganska stor och viktig investering som ökar värdet på hela fastigheten. Det leder inte bara till sänkta värmekostnader utan kan även vara avgörande för trivseln då det ofta minskar bullernivån för hyresgäster och andra som vistas i lokalen.

Nya fönster kan också bidra till att sänka försäkringspremien då det finns möjlighet att anpassa dem så att de är mer säkra mot både brand och inbrott. 

 

Utöver fastighetsägare hjälper vi även bostadsrättsföreningar med fönsterbyte.

Byt fönster i fastigheten!