Byta fönster BRF

Hitta rätt fönster till er BRF

Här listar vi några olika kriterier som kan vara bra att ha i åtanke när det är dags att byta fönster i er bostadsrättsförening:

Förmåga att isolera

En stor del av värmen i ett hus läcker ut via fönstren. Därför är det viktigt att satsa på fönster med hög isoleringsförmåga. Hos fönster anges detta som ett U-värde. Ju lägre värdet är desto bättre isolerar fönstren. Genom att välja välisolerade fönster kan ni spara pengar på uppvärmning i fastigheterna.

Ljuddämpning är en annan viktig faktor om det handlar om en fastighet som är belägen mot en starkt trafikerad väg eller annan störande ljudkälla.

Fönster i söderläge kan ha nytta av extra värmeisolering. Här finns det specialglas samt även olika former av solfilm som kan göra bostäderna mer behagliga att vistas i.

Det estetiska är viktigt

Det är viktigt att fönstren passar ihop med fastigheten. Tidigare brydde man sig inte så mycket om utseendet när fastigheter renoverades då det kunde vara väldigt dyrt att få moderna fönster med motsvarande utseende som originalen. Det ledde till att många hus förlorade sin “själ”.

Idag är det lättare att få fönster med moderna egenskaper, samtidigt som de har ett utseende som nära imiterar originalen.

Vi hjälper er att hitta passande fönster, även till äldre fastigheter där det är viktigt att fastigheten får behålla sin karaktär.

Väl förberedd inför mötet med oss

När ni har bestämt er för att det är dags för ett fönsterbyte i er bostadsrättsförening bokar vi in ett möte där vi kommer ut och tittar på fastigheten. Vi ger förslag på passande lösningar utifrån fastighetens karaktär, läge och era önskemål. För att göra mötet effektivt får ni gärna fundera på följande frågor i förväg:

  • Hur många fönster behövs totalt?

  • Finns det önskemål om att ändra formatet på fönstren i någon del av byggnaden (till exempel större fönster eller byte till dörrar om ni ska bygga balkonger)?

  • Ska fönstren öppnas inåt eller utåt och önskas vädringsfunktion?

  • Behöver ni någon form av säkerhetsglas i delar av byggnaden?

  • Vilken färg ska fönstren ha (kan vara olika invändigt och utvändigt)?

  • Behövs det specialfönster i någon del av byggnaden, till exempel runda fönster eller fönster med oregelbunden form?

  • Behövs det några spaltventiler och i så fall hur många. En spaltventil är en öppningsbar ventil som byggs in i fönstrets ovankant och som fungerar som släpper in luft i rum med så kallad mekanisk ventilation.

  • Ska fönstren ha förmonterade persienner? Önskas i så fall någon speciell färg och typ?

  • Finns det några krav på extra ljudisolerande glas? Ett fönsters förmåga att reducera ljud brukar mätas i RW vilket är så många decibel fönstret dämpar ljud utifrån.

Välkomna att boka ett möte med oss redan idag!

Snygga kvalitetsfönster från välkända leverantörer!