Fönsterbyte Bostadsrättsförening

Nya fönster till er BRF | 073-739 13 74

Fönsterrenovering

RENOVERA BOSTADSRÄTTSFÖRENINGENS FÖNSTER

I många fall behöver man inte byta ut slitna fönster. När det gäller äldre fönster är de ofta tiilverkade av så kallat kärnvirke vilket är ett trä som är speciellt framtagen för fönster och håller generellt sett mycket hög kvalitet.

Dessa fönster är gjorda för att klara alla påfrestningar som ett fönster utsetts för, som till exempel regn, snö och blåst. Vi utför årlingen ett stort antal fönsterrenoveringar av gamla träfönster. 


 

Renovera i stället för att köpa nytt

Att istället för att byta ut alla fönster till nya renovera befintliga fönster har många födelar. Det är mer ekonomiskt fördelaktigt för en bostadsrättsförening att renovera fönstren. Jämför med nya fönster blir det en ren investering. Men det har även andra fördelar som till exempel att husets ursprungliga karraktär och utseende behålls.

Gamla fönster är ofta otäta och släpper ut värme vilket gör att elräkningen kommer att gå ner efter en renovering. Hela bostaden eller fastigheten kommer att blir snygg och fräsch med renoverade fönster. Detta gäller både invändigt såväl som utvändigt. 

Det går att göra en fönsterrenovering under hela året. Under kalla årstider sätts det upp skydd i form av så kallade fönsterparaplyer som gör att kylan effektivt stängs ute under renoveringen.

Våra arbetsmetoder

Hur går då en vanlig fönsterrenovering till? Först och främst monteras alla fönster ner för transport till verkstaden där renoveringen sker. Fönsterkarmar och ytterbågar slipas fri från färg, kitt och eventuellt skadat trä lagas eller ersätts.

När det endast återstår friskt virke gör man ett noggrant underarbete genom slipning. Sedan görs en grundoljning innan fönstret målas i tre lager. Sedan är det dags att montera tillbaka fönstret och finjustera det. Eventuellt skadade glas ersätts med nya. En fackmannamässig fönsterrenovering kräver inget underhåll på 8-10 år. 

Sedan återstår bara återtransport till fastigheten där montering och justeringar för bästa funktionalitet görs. Det är viktigt att fönsterbågarna sitter tätt mot fönsterkarmarna för att undvika läckage av värme och för att stänga ute buller.

I vår fönsterverkstad görs alla glasarbeten, snickerier och målarbeten. Det gör att vi har full kontroll över alla moment i processen och kan i och med detta säkerställa högsta kvalitet i alla steg. Vi kan även ersätta skadat trä och med nytt där det behövs. 

Skickliga hantverkare

Våra hantverkare har stor yrkesstolthet och har gedigen erfarenhet och kompetens inom allt inom fönsterrenoveringar. De använder modern och professionell utrustning för bästa resultat. 

Kontakta oss när du är i behov av den försterrenovering. Vi kommer då på ett kostnadsfritt besök för att analysera dina fönster och komma med förslag på lämpliga åtgärder. 

 

Vi hjälper privatpersoner och BRF:er med fönsterrenoveringen