Därför lönar sig ett fönsterbyte - undvik kallras

Att byta fönster lönar sig på många sätt. Visst handlar det om en rätt stor investering när en hel BRF ska genomföra ett fönsterbyte, men i regel betalar sig kostnaderna inom några få år. Det är därför värt att ta detta i beaktande om ni känner att det börjar bli dags att se över fönstren i era fastigheter.

Nya fönster ger lägre uppvärmningskostnader

Det främsta argumentet för ett fönsterbyte är att det hjälper till att spara stora summor på uppvärmningskostnaderna. Nya fönster läcker mindre värme, vilket gör att man kan spara tusentals kronor per hushåll genom att uppgradera till bättre fönster. På kort tid kommer investeringen att ha lönat sig för dem som bor i fastigheten.

Slipp obehagligt kallras

Kallras är en effekt som man ofta känner i hus med dåligt isolerade fönster eller dörrar där värme läcker ut. Värmen i ett rum “dras” ut mot de delar där det är kallare, vilket kan skapa känslan av drag inne och att det är väldigt kallt nära dessa delar. Att isolera dörrar och fönster är därför väldigt viktigt för att det ska kännas varmt och behagligt inomhus.

Nya fönster förebygger kallras så att värmen blir jämn i hela bostaden, även om man sitter i soffan med ryggen mot fönstret så ska man slippa känslan av ett kallt drag.

Nya fönster är säkrare

Om man har barn är det viktigt att ha säkra fönster. Inte bara kan det vara praktiskt med låsbara handtag så att ingen öppnar och riskerar att ramla ut av misstag. Det gör även bostaden säkrare mot inbrott.

nya fönster hjälper mot kallras

Nya fönstertyper har också starkare glas än tidigare, så att man slipper riskera att fönstret lätt krossas om det skulle komma en boll flygande till exempel eller om man råkar stöta emot en ruta med något annat.

Kort sagt så lönar sig ett fönsterbyte på många sätt och betalar sig relativt snabbt. Varför inte ta en titt redan idag på det utbud som finns för att se vad som skulle kunna passa hos er.

Nya fönster till er BRF ger sänkta uppvärmningskostnader!
8 Dec 2022